Korendagen Paradiso 2020

Ook in 2020 waren we weer aanwezig tijdens de Korendagen in Paradiso in Amsterdam. Altijd weer geweldig om op te treden in de kleine zaal.

Onderstaand een video van het swingende nummer Thatman.


Kerstoptreden in Almere Stad 2019

Op 22 december konden opnieuw de foute kersttruien weer uit de kast vanwege ons optreden op de grote markt voor het winkelend publiek in Almere-Stad. Het was niet zo koud en guur als vorig jaar en er bleven veel mensen staan luisteren. 

Groentesoepfestival Almere Buiten 2019

Op 5 oktober traden we op tijdens het Groentesoepfestival in Almere Buiten. Het was weer een feestje om te mogen zingen voor zoveel publiek.

Optredens op het UIT-Festival Almere 2019

We traden twee keer op tijdens het UIT-Festival op 28 september in Almere-Stad. Ondanks het sombere weer bleven veel mensen stilstaan om te luisteren. Zelf hadden we ook het gevoel dat het erg goed ging.

Korendag in De Rijp maart 2019

Omdat we dit jaar niet waren ingeloot bij Paradiso zijn wij in de Rijp gaan zingen. Er was weer veel energie en we hebben heerlijk gezongen en gedanst. Het publiek vond het geweldig.

Optreden voor de Opkikker Harderwijk 2019

Op 5 januari traden we op tijdens de familiedag van de Opkikker die georganiseerd werd in het Dolfinarium. Mooi om de mensen bij binnenkomst toe te zingen en er met elkaar een leuke dag van te maken.

 


Kerstoptreden in Almere Stad 2018

Op 16 december traden we op voor het winkelend publiek in Almere-Stad. We zagen er feestelijk uit in onze foute kersttruien. Het was erg guur dus er bleven helaas niet zoveel mensen luisteren. Maar het was wel weer erg gezellig om te zingen.

Groentesoepfestival Almere Buiten 2018

Het was een geweldig leuk optreden in Almere Buiten. Al was het fris en regende het soms een beetje, ons enthousiasme spatte ervan af! Mensen bleven staan om te luisteren.

Samenloop voor Hoop

Vocal Motion trad op voor de VIP’s tijdens de Samenloop voor Hoop in Almere Poort. Het was een indrukwekkend optreden. Zowel de toeschouwers als de koorleden pinkten een traantje weg.

Korendagen Paradiso 2018

Ook dit jaar waren we aanwezig tijdens de Korendagen in Paradiso in Amsterdam. Altijd weer een feestje om op te treden in de kleine zaal.

Hieronder staat de muziekopname van ‘You raise me up’


Groentesoepfestival in Almere Buiten 2017

Op 30 september 2017 trad Vocal Motion op tijdens het Groentesoepfestival in Almere Buiten. Helaas werkte het weer niet mee. Het regende de hele dag pijpenstelen. Maar we waren goed voorbereid; met een toef peterselie opgespeld als corsage onder een doorzichtige poncho, en zingen maar! De pianist stond hoog en droog in een woonwagen. Gelukkig was er publiek dat zichtbaar genoot. Het was weer een leuke uitdaging. En het eerste optreden van onze nieuwe pianist Axel. Goed gedaan!

The magic of MOTOWN-show’ in de Glasbak 2017

Op 12 en 13 november 2016 trad Vocal Motion op met  ‘The magic of MOTOWN-show’ in de Glasbak. Dat was swingen op de beroemde muziek van The Temptations, The Jackson5, Stevie Wonder, Marvin Gaye en Diana Ross. De zaal was twee avonden bijna geheel uitverkocht.


Theatershow Flori-jade, Glasbak 2014

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart gaf Vocal Motion een eigen concert met als titel ‘Flori-jade’. In een fabelachtig  theaterstuk stond de komst van de Floriade 2022 centraal.  Voor- (stedelingen) en tegenstanders (natuurliefhebbers) strijden als denkbeeldige dieren tegen elkaar. De stedelingen zien veel kansen in de komst van de Floriade, terwijl de natuurliefhebbers de oorspronkelijke natuur willen beschermen. Er bloeit echter een onverwachte liefde op tussen twee ‘dieren’ uit beide kampen. Uiteindelijk zien beide partijen in dat de Floriade kansen biedt om stad en natuur met elkaar te verbinden.


Optreden van Vocal Motion met No Ego 2011

Op 20 november 2011 trad Vocal Motion samen op met de Almeerse band No Ego. Het optreden vond plaats in de studio van Smit Sound in Almere Haven, die voor de gelegenheid omgetoverd was tot Berlijnse nachtclub. Spreekstalmeester was Niels van der Schaaff die de gasten in de juiste stemming bracht. Bij de entree werd iedereen verwelkomd met een drankje. De sfeer zat er al snel goed in. Het repertoire van No Ego, met zangeres Maud, sluit goed aan bij dat van Vocal Motion. Het werd een middag samen zingen en swingen. Het dak ging eraf. De reacties van het publiek waren heel enthousiast.


Concert “The sound of colours” 14 en 15  november 2008

Dirigent: Marjolein van Tongeren, regisseur: Niels van der Schaaff, pianist: Ernst Paul Fuchs

Het concert The sound of colours stond in het teken van kleuren. In onze taal kennen we veel kleurrijke gezegden en uitdrukkingen, zoals ‘groen als gras’, ‘een blauwtje lopen’ of je ‘groen en geel ergeren’, maar hoe klinken kleuren eigenlijk? In ontelbare liedjes van het nationale én internationale poprepertoire is getracht om de klank van kleur hoorbaar te maken. Dat heeft gezorgd voor klassiekers als ’True Colours’, ‘Yellow Submarine’ en ‘Blue Moon’, maar ook voor wellicht minder bekende juweeltjes als ‘Fields of Gold’ en ‘The Rainbow Connection’.