UITFestival Almere

Op 24 september gaven we een optreden op de Citadel ter gelegenheid van het UITFestival in Almere. Verspreid door de hele stad waren er optredens. Het publiek bleef staan om ervan te genieten. Het was weer heel leuk om dit met elkaar te doen.

Floriade Expo 2022 in concert

We waren uitgenodigd om op 27 juli te komen zingen op de Floriade Expo 2022 in Almere. Het was een zonnige woensdagmiddag. Als professionele artiesten werden we ontvangen met koffie en een lunch. We hebben twee keer drie kwartier gezongen. Wat een feestje! Op stoeltjes onder bomen zaten veel mensen te luisteren en aan het einde werd er flink meegeklapt. We zongen Shallow en Something inside uit volle borst. Wat een energie gaf dat!

Optreden op basisschool De Kraanvogel

OptredenWilma3
OptredenWilma2

Op 13 juli nam Wilma afscheid van haar basisschool, omdat ze met pensioen ging. In opdracht van haar school hebben we een leuk en gezellig verrassingsoptreden verzorgd. De kinderen vonden het ook erg leuk en zongen Happy mee.

Groentesoepfestival in Almere Buiten

31 januari 2022 bij Enreach in Almere Poort

Vocal jan2022

We waren uitgenodigd om te komen zingen voor een werkneemster van Enreach Voiceworks, een IT-bedrijf in een prachtig nieuw pand in Almere Poort. Zij was enorm verrast. Via een online liveverbinding waren 50 collega’s uit heel Europa aanwezig. Ons eerste internationale optreden.

Optreden op Stadhuisplein in Almere

Het eerste optreden na Corona. In de regen, maar niet minder enthousiast. Er stond veel publiek te kijken.

Korendagen Paradiso Amsterdam 2020

We waren aanwezig tijdens de Korendagen in Paradiso. Altijd weer een feestje om op te treden in de kleine zaal.

Kerstoptreden in Almere Stad 2019

Groentesoep festival Almere Buiten

Optreden voor de Opkikkerdag in Harderwijk 2019

Samenloop voor Hoop 2018

Vocal Motion trad op voor de VIP’s tijdens de Samenloop voor Hoop in Almere Poort. Het was een indrukwekkend optreden. Zowel de toeschouwers als de koorleden pinkten een traantje weg.

The magic of MOTOWN-show 2016

Op 12 en 13 november 2016 trad Vocal Motion op met  ‘The magic of MOTOWN-show’ in de Glasbak. Dat was swingen op de beroemde muziek van The Temptations, The Jackson5, Stevie Wonder, Marvin Gaye en Diana Ross. De zaal was twee avonden bijna geheel uitverkocht.

Show Flori-jade Glasbak 2014

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart gaf Vocal Motion een eigen concert met als titel ‘Flori-jade’. In een fabelachtig  theaterstuk stond de komst van de Floriade 2022 centraal.  Voor- (stedelingen) en tegenstanders (natuurliefhebbers) strijden als denkbeeldige dieren tegen elkaar. De stedelingen zien veel kansen in de komst van de Floriade, terwijl de natuurliefhebbers de oorspronkelijke natuur willen beschermen. Er bloeit echter een onverwachte liefde op tussen twee ‘dieren’ uit beide kampen. Uiteindelijk zien beide partijen in dat de Floriade kansen biedt om stad en natuur met elkaar te verbinden.

Optreden van Vocal Motion met No Ego 2011

Op 20 november 2011 trad Vocal Motion samen op met de Almeerse band No Ego. Het optreden vond plaats in de studio van Smit Sound in Almere Haven, die voor de gelegenheid omgetoverd was tot Berlijnse nachtclub. Spreekstalmeester was Niels van der Schaaff die de gasten in de juiste stemming bracht. Bij de entree werd iedereen verwelkomd met een drankje. De sfeer zat er al snel goed in. Het repertoire van No Ego, met zangeres Maud, sluit goed aan bij dat van Vocal Motion. Het werd een middag samen zingen en swingen. Het dak ging eraf. De reacties van het publiek waren heel enthousiast.

Concert “The sound of colours” 14 en 15 november 2008

Dirigent: Marjolein van Tongeren, regisseur: Niels van der Schaaff, pianist: Ernst Paul Fuchs
Het concert The sound of colours stond in het teken van kleuren. In onze taal kennen we veel kleurrijke gezegden en uitdrukkingen, zoals ‘groen als gras’, ‘een blauwtje lopen’ of je ‘groen en geel ergeren’, maar hoe klinken kleuren eigenlijk? In ontelbare liedjes van het nationale én internationale poprepertoire is getracht om de klank van kleur hoorbaar te maken. Dat heeft gezorgd voor klassiekers als ’True Colours’, ‘Yellow Submarine’ en ‘Blue Moon’, maar ook voor wellicht minder bekende juweeltjes als ‘Fields of Gold’ en ‘The Rainbow Connection’.